Maar daarmee is dan ook alles gezegd want van een echt herstel zal geen sprake zijn. Daarboven is op de allereerste plaats noodzakelijk dat de landen in kwestie hun concurrentievermogen opkrikken, wat geen eenvoudige opgave belooft te worden gezien de evolutie van de inflatie.

De prijsniveaus in de Spaanse en Italiaanse economie vertonen namelijk nog steeds een stijgende trend, waarbij de recente BTW-verhogingen nog moeten worden verteerd. Anderzijds is de inflatie in Portugal en Griekenland vorige maand teruggevallen tot in de buurt van 0%.

Maar daarmee is dan ook alles gezegd want van een echt herstel zal geen sprake zijn. Daarboven is op de allereerste plaats noodzakelijk dat de landen in kwestie hun concurrentievermogen opkrikken, wat geen eenvoudige opgave belooft te worden gezien de evolutie van de inflatie. De prijsniveaus in de Spaanse en Italiaanse economie vertonen namelijk nog steeds een stijgende trend, waarbij de recente BTW-verhogingen nog moeten worden verteerd. Anderzijds is de inflatie in Portugal en Griekenland vorige maand teruggevallen tot in de buurt van 0%.