De autoverkopen, die al bijzonder zwak waren in Zuid-Europa, lopen nu ook terug in het noorden.

Jens Nordvig, global head of currency strategy bij Nomura Securities, is van mening dat als gevolg van de zwakke economie de druk op de Europese Centrale Bank toeneemt om de rente verder te laten zakken. Daardoor kan de koers van de euro verder onder druk komen te staan.

Hij verwacht dat er nog meer geld uit de euro zal wegvloeien. Tegen de zomer kan de koers van de euro zijn teruggevallen tot 1,25 dollar. Bovendien is er de negatieve feedback tussen de zwakke economische groei en de kwetsbaarheid van de bankensector. Hierdoor komt de euro nog verder onder druk te staan.

De autoverkopen, die al bijzonder zwak waren in Zuid-Europa, lopen nu ook terug in het noorden. Jens Nordvig, global head of currency strategy bij Nomura Securities, is van mening dat als gevolg van de zwakke economie de druk op de Europese Centrale Bank toeneemt om de rente verder te laten zakken. Daardoor kan de koers van de euro verder onder druk komen te staan. Hij verwacht dat er nog meer geld uit de euro zal wegvloeien. Tegen de zomer kan de koers van de euro zijn teruggevallen tot 1,25 dollar. Bovendien is er de negatieve feedback tussen de zwakke economische groei en de kwetsbaarheid van de bankensector. Hierdoor komt de euro nog verder onder druk te staan.