Daarmee zijn de signalen van een krimpende economie nog niet verdwenen, maar de krimp vermindert nu snel. Ook andere indicatoren, zoals de industriële productie en orders in Duitsland, gaven een verbetering te zien.

In de Verenigde Staten was het een rustige week op het gebied van de publicatie van Europese cijfers. Daar liep de index voor inkoopmanagers in de dienstensector overigens iets terug, van 55,7 tot 55,2, wat duidt op een nog steeds positieve ontwikkeling buiten de industrie.

De lichte daling in januari hield volgens ABN Amro ongetwijfeld verband met de belastingverhogingen die per 1 januari zijn doorgevoerd.

Daarmee zijn de signalen van een krimpende economie nog niet verdwenen, maar de krimp vermindert nu snel. Ook andere indicatoren, zoals de industriële productie en orders in Duitsland, gaven een verbetering te zien. In de Verenigde Staten was het een rustige week op het gebied van de publicatie van Europese cijfers. Daar liep de index voor inkoopmanagers in de dienstensector overigens iets terug, van 55,7 tot 55,2, wat duidt op een nog steeds positieve ontwikkeling buiten de industrie. De lichte daling in januari hield volgens ABN Amro ongetwijfeld verband met de belastingverhogingen die per 1 januari zijn doorgevoerd.