Onzekerheid over de politieke keuzes in Italië, het stroeve verloop van de vorming van een Bankenunie en de aanhoudende politieke strijd tussen Noord- en Zuid-Europa, als het gaat over hoe Europa uit de recessie te trekken, zorgen voor onduidelijkheid.

Toch zien we volgens ABN Amro in Europa langzaam maar zeker een positieve verandering. Het ondernemersvertrouwen neemt toe en de detailhandelsverkopen in januari zijn gestegen.

Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat dit laatste cijfer tamelijk volatiel is. Al met al geven beleggers Europa het voordeel van de twijfel.

En last but not least zien we een verandering in de manier waarop de markten naar de economische vooruitzichten in China kijken.

Vorig jaar groeide de vrees voor een harde landing van de Chinese economie. Die is uitgebleven en de vooruitzichten wijzen nu op een aanhoudende, solide groei, al zal die niet zo groot zijn als enkele jaren geleden.

Onzekerheid over de politieke keuzes in Italië, het stroeve verloop van de vorming van een Bankenunie en de aanhoudende politieke strijd tussen Noord- en Zuid-Europa, als het gaat over hoe Europa uit de recessie te trekken, zorgen voor onduidelijkheid. Toch zien we volgens ABN Amro in Europa langzaam maar zeker een positieve verandering. Het ondernemersvertrouwen neemt toe en de detailhandelsverkopen in januari zijn gestegen. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat dit laatste cijfer tamelijk volatiel is. Al met al geven beleggers Europa het voordeel van de twijfel. En last but not least zien we een verandering in de manier waarop de markten naar de economische vooruitzichten in China kijken. Vorig jaar groeide de vrees voor een harde landing van de Chinese economie. Die is uitgebleven en de vooruitzichten wijzen nu op een aanhoudende, solide groei, al zal die niet zo groot zijn als enkele jaren geleden.