De economie in Cyprus zal dit jaar verpletterd worden, het effect zal vergelijkbaar zijn met dat van een aantal welgemikte slagen met een voorhamer.

Volgens de meest recente prognoses zal het Cypriotisch BBP dit jaar met 8,70% krimpen, een krimp die neerkomt op een regelrechte depressie.

De prognose is afkomstig van de Europese Unie, maar andere prognoses gaan van een nog zwarter scenario uit. De vraag is over welke periode de Cypriotische economie zich zal kunnen herpakken. Het kan jarenlang of zelfs decennialang duren alvorens de crisis is verteerd.

De economie in Cyprus zal dit jaar verpletterd worden, het effect zal vergelijkbaar zijn met dat van een aantal welgemikte slagen met een voorhamer. Volgens de meest recente prognoses zal het Cypriotisch BBP dit jaar met 8,70% krimpen, een krimp die neerkomt op een regelrechte depressie. De prognose is afkomstig van de Europese Unie, maar andere prognoses gaan van een nog zwarter scenario uit. De vraag is over welke periode de Cypriotische economie zich zal kunnen herpakken. Het kan jarenlang of zelfs decennialang duren alvorens de crisis is verteerd.