De impact van de hogere grondstoffen- en energieprijzen varieert van het ene land tot het andere. In Mexico bijvoorbeeld leggen de energiekosten meer gewicht in de schaal (als gevolg van bevoorradings- en transportproblemen), terwijl in Maleisië de voedselprijzen het belangrijkste thema zijn.

Hoewel de situatie van land tot land varieert en de inflatieverwachtingen misschien minder alarmerend zijn dan we op het einde van vorig jaar dachten, is volgens Dexia toch duidelijk dat we aan de vooravond staan van een nieuwe periode van inflatie, aangezien de druk op de inputprijzen de laatste tijd almaar is toegenomen.

De impact van de hogere grondstoffen- en energieprijzen varieert van het ene land tot het andere. In Mexico bijvoorbeeld leggen de energiekosten meer gewicht in de schaal (als gevolg van bevoorradings- en transportproblemen), terwijl in Maleisië de voedselprijzen het belangrijkste thema zijn. Hoewel de situatie van land tot land varieert en de inflatieverwachtingen misschien minder alarmerend zijn dan we op het einde van vorig jaar dachten, is volgens Dexia toch duidelijk dat we aan de vooravond staan van een nieuwe periode van inflatie, aangezien de druk op de inputprijzen de laatste tijd almaar is toegenomen.