De index daalde in februari tot 33,60, tegenover 34,40 de maand voordien. Daarmee bevindt de index van de aankoopmanagers zich op het laagste niveau sinds de meeting in 1998 zijn begonnen.

Onder 50 is er sprake van een krimp van de activiteiten, boven 50 groeit de activiteit. Vanwege de slechte lezing van de index neemt de druk op de Europese Centrale Bank om haar basisrente te verlagen toe.

Frederik Ducrozet, econoom bij Calyon Credit Agricole, gaat er op basis van de index van uit dat de economie in de belangrijkste landen van de eurozone in het eerste kwartaal verder is gekrompen. Het is dus volgens Ducrozet hoog tijd dat de rente in de eurozone opnieuw wordt verlaagd, een mening die door andere analisten wordt gedeeld.

De index daalde in februari tot 33,60, tegenover 34,40 de maand voordien. Daarmee bevindt de index van de aankoopmanagers zich op het laagste niveau sinds de meeting in 1998 zijn begonnen. Onder 50 is er sprake van een krimp van de activiteiten, boven 50 groeit de activiteit. Vanwege de slechte lezing van de index neemt de druk op de Europese Centrale Bank om haar basisrente te verlagen toe. Frederik Ducrozet, econoom bij Calyon Credit Agricole, gaat er op basis van de index van uit dat de economie in de belangrijkste landen van de eurozone in het eerste kwartaal verder is gekrompen. Het is dus volgens Ducrozet hoog tijd dat de rente in de eurozone opnieuw wordt verlaagd, een mening die door andere analisten wordt gedeeld.