Na het betalen van de dividenden op preferrente aandelen werd over het tweede kwartaal nog 33 dollarcent per aandeel verdiend, tegenover 72 dollarcent tijdens dezelfde periode 12 maanden voordien.

Het resultaat was niettemin beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een wpa van 28 dollarcent. De omzet kwam met $32,77 mrd iets onder de verwachte $33,1 mrd uit.

In een toelichting op de cijfers zei topman Ken Lewis dat de aanhoudende zwakte in de wereldeconomie, de stijgende werkloosheid en de verslechterende kredietkwaliteit de resultaten van de bank tijdens de rest van dit jaar en volgend jaar zal blijven beïnvloeden.

Na het betalen van de dividenden op preferrente aandelen werd over het tweede kwartaal nog 33 dollarcent per aandeel verdiend, tegenover 72 dollarcent tijdens dezelfde periode 12 maanden voordien. Het resultaat was niettemin beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een wpa van 28 dollarcent. De omzet kwam met $32,77 mrd iets onder de verwachte $33,1 mrd uit. In een toelichting op de cijfers zei topman Ken Lewis dat de aanhoudende zwakte in de wereldeconomie, de stijgende werkloosheid en de verslechterende kredietkwaliteit de resultaten van de bank tijdens de rest van dit jaar en volgend jaar zal blijven beïnvloeden.