David Rosenberg, chief economist en strategist bij Gluskin Sheff, is van mening dat de vooruitzichten er veel minder goed uitzien dan iedereen op het eerste gezicht zou denken.

Het Economic Cycle Research Institute (ECRI) heeft een index ontwikkeld die weinig wordt gevolgd, maar die voorspelt dat de VS-economie in groot gevaar is. Er zou met name een forse groeivertraging zit aan te komen.

De meeste analisten voorspellen een 'jobless recovery', maar zien geen signalen dat de VS-economie opnieuw in een recessie dreigt weg te zakken. Het Economic Cycle Research Institute ziet dat echter anders.

De index die deze organisatie gebruikt, is terug te brengen op 19 verschillende indicatoren en die geven volgens Rosenberg aan dat een forse groeivertraging wel degelijk tot de mogelijkheden behoort.

De situatie zou vergelijkbaar zijn met die in herfst van 2007 toen iedereen geloofde dat de FED er in zou slagen om de economie richting een soft landing te loodsen. Dat is toen mislukt en zou ook ditmaal niet lukken.

David Rosenberg, chief economist en strategist bij Gluskin Sheff, is van mening dat de vooruitzichten er veel minder goed uitzien dan iedereen op het eerste gezicht zou denken. Het Economic Cycle Research Institute (ECRI) heeft een index ontwikkeld die weinig wordt gevolgd, maar die voorspelt dat de VS-economie in groot gevaar is. Er zou met name een forse groeivertraging zit aan te komen. De meeste analisten voorspellen een 'jobless recovery', maar zien geen signalen dat de VS-economie opnieuw in een recessie dreigt weg te zakken. Het Economic Cycle Research Institute ziet dat echter anders. De index die deze organisatie gebruikt, is terug te brengen op 19 verschillende indicatoren en die geven volgens Rosenberg aan dat een forse groeivertraging wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. De situatie zou vergelijkbaar zijn met die in herfst van 2007 toen iedereen geloofde dat de FED er in zou slagen om de economie richting een soft landing te loodsen. Dat is toen mislukt en zou ook ditmaal niet lukken.