Het sentiment wordt opnieuw positief beïnvloed door meevallende macro-economische indicatoren. De oliesector laat zich van zijn betere zijde zien, de aandelen uit deze sector stijgen in reactie op een stijging van de olieprijzen. Ook de andere grondstoffen liggen goed op koers.

Zwaartepunt ligt op woensdag en vrijdag

Deze week ligt het zwaartepunt voor wat betreft de macro-economische gegevens volgens Theodoor Gilissen Bankiers op

woensdag en vrijdag. Woensdag komt de ECB bijeen. Verwacht wordt dat de rente ongewijzigd blijft. Op die dag ook Amerikaanse werkgelegenheidscijfers van de private sector en de inkoopmanagers van de dienstensector.

Voor deze data wordt een afzwakking verwacht in de groei. Vrijdag zijn de beurzen weliswaar gesloten, maar komen wel de officiële werkgelegenheidscijfers van de VS naar buiten. Na een paar sterke maanden wordt nu een lichte afzwakking verwacht tot 200.000-213.000 nieuwe banen.

Bernanke gaf vorige week in een toelichting aan dat in de laatste recessie veel banen zijn geschrapt, het herstel in werkgelegenheid laat op gang kwam maar dat nu het evenwicht in zicht komt. De kans is daardoor groot dat bedrijven de komende tijd minder mensen zullen aannemen.

Dinsdag komen ook de notulen van de Amerikaanse centrale bank, waaruit zal blijken of de centrale bank nu negatiever of positiever is geworden. Bernanke probeerde de laatste weken immers het positieve beeld te keren in een negatiever beeld.

Het sentiment wordt opnieuw positief beïnvloed door meevallende macro-economische indicatoren. De oliesector laat zich van zijn betere zijde zien, de aandelen uit deze sector stijgen in reactie op een stijging van de olieprijzen. Ook de andere grondstoffen liggen goed op koers. Zwaartepunt ligt op woensdag en vrijdag Deze week ligt het zwaartepunt voor wat betreft de macro-economische gegevens volgens Theodoor Gilissen Bankiers op woensdag en vrijdag. Woensdag komt de ECB bijeen. Verwacht wordt dat de rente ongewijzigd blijft. Op die dag ook Amerikaanse werkgelegenheidscijfers van de private sector en de inkoopmanagers van de dienstensector. Voor deze data wordt een afzwakking verwacht in de groei. Vrijdag zijn de beurzen weliswaar gesloten, maar komen wel de officiële werkgelegenheidscijfers van de VS naar buiten. Na een paar sterke maanden wordt nu een lichte afzwakking verwacht tot 200.000-213.000 nieuwe banen. Bernanke gaf vorige week in een toelichting aan dat in de laatste recessie veel banen zijn geschrapt, het herstel in werkgelegenheid laat op gang kwam maar dat nu het evenwicht in zicht komt. De kans is daardoor groot dat bedrijven de komende tijd minder mensen zullen aannemen. Dinsdag komen ook de notulen van de Amerikaanse centrale bank, waaruit zal blijken of de centrale bank nu negatiever of positiever is geworden. Bernanke probeerde de laatste weken immers het positieve beeld te keren in een negatiever beeld.