Die verhoging van de minimumlonen lijkt er tijdens de volgende regering te zullen komen, maar het valt nog af te wachten of het probleem van het handelsoverschot zo opgelost zal worden. Nicholas Spiro, managing director van Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat iedereen in eigen boezem moet kijken.

De Grieken kunnen de Duitsers moeilijk aanwrijven dat ze jarenlang meer geld hebben uitgegeven dan ze tot hun beschikking hadden. Op dezelfde manier hebben ook de Portugezen, Fransen, Italianen enzovoort de situatie uit de hand laten lopen. De verwijten aan het adres van Duitsland kunnen dan ook deels door jaloezie ingefluisterd zijn.

Die verhoging van de minimumlonen lijkt er tijdens de volgende regering te zullen komen, maar het valt nog af te wachten of het probleem van het handelsoverschot zo opgelost zal worden. Nicholas Spiro, managing director van Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat iedereen in eigen boezem moet kijken. De Grieken kunnen de Duitsers moeilijk aanwrijven dat ze jarenlang meer geld hebben uitgegeven dan ze tot hun beschikking hadden. Op dezelfde manier hebben ook de Portugezen, Fransen, Italianen enzovoort de situatie uit de hand laten lopen. De verwijten aan het adres van Duitsland kunnen dan ook deels door jaloezie ingefluisterd zijn.