Op basis daarvan wordt de REBIT wat betreft 2012 met 5% naar boven aangepast, met daarbij de opmerkering dat de eerste helft van het jaar bij dit bedrijf traditioneel maar goed is voor ongeveer 30% van de REBIT op jaarbasis. De tweede helft is dus doorslaggevend.

Koopadvies blijft gehandhaafd

Volgens Maenhaut kan het koopadvies voor het aandeel Econocom zonder problemen gehandhaafd blijft. Het koopadvies voor het aandeel wordt opgetrokken en bedraagt nu 24 euro waar dat voordien 21 euro was. Er is dus nog voldoende opwaarts potentieel beschikbaar.

Aan 5.8 x de EV/REBIT is het aandeel in de ogen van Maenhaut aantrekkelijk gewaardeerd. De sterke balans en de cash flow generatie geven voldoende ruimte voor verdere overnames of voor uitkering aan de aandeelhouders. Bovendien beschikt Econocom over innovatieve producten.

Op basis daarvan wordt de REBIT wat betreft 2012 met 5% naar boven aangepast, met daarbij de opmerkering dat de eerste helft van het jaar bij dit bedrijf traditioneel maar goed is voor ongeveer 30% van de REBIT op jaarbasis. De tweede helft is dus doorslaggevend. Koopadvies blijft gehandhaafd Volgens Maenhaut kan het koopadvies voor het aandeel Econocom zonder problemen gehandhaafd blijft. Het koopadvies voor het aandeel wordt opgetrokken en bedraagt nu 24 euro waar dat voordien 21 euro was. Er is dus nog voldoende opwaarts potentieel beschikbaar. Aan 5.8 x de EV/REBIT is het aandeel in de ogen van Maenhaut aantrekkelijk gewaardeerd. De sterke balans en de cash flow generatie geven voldoende ruimte voor verdere overnames of voor uitkering aan de aandeelhouders. Bovendien beschikt Econocom over innovatieve producten.