Vorige maand kwamen er in totaal een half miljoen werklozen bij, rekening houdend met part-time workers en met mensen die het opgegeven hebben om een nieuwe job te zoeken.

De zogenaamde 'underemployment rate' bedraagt zodoende al 16,80% en dat het is het hoogste niveau sinds 1984. Het aantal part-time werkers, noodgedwongen omdat ze deels op non-actief werden gezet of deels slechts part-time konden vinden, steeg in augustus met 300.000.

Als de economie weer aantrekt gaan de bedrijven eerst deze part-timers weer full-time aan het werk zetten alvorens ze nieuwe mensen gaan aanwerven. Dat is één van de redenen waarom de werkloosheid de komende maanden nog kan blijven stijgen.

Sommige analisten dringen aan dat de regering Obama meer stimuleringsmaatregelen gaat nemen, los van de 787 miljard dollar die in de economie werd gepompt.

Lawrence Mishel, president van het Economic Policy Institute, is van mening dat de federale overheid meer jobs moet creëren om het tij wat de werkloosheid betreft te doen keren.

Vorige maand kwamen er in totaal een half miljoen werklozen bij, rekening houdend met part-time workers en met mensen die het opgegeven hebben om een nieuwe job te zoeken. De zogenaamde 'underemployment rate' bedraagt zodoende al 16,80% en dat het is het hoogste niveau sinds 1984. Het aantal part-time werkers, noodgedwongen omdat ze deels op non-actief werden gezet of deels slechts part-time konden vinden, steeg in augustus met 300.000. Als de economie weer aantrekt gaan de bedrijven eerst deze part-timers weer full-time aan het werk zetten alvorens ze nieuwe mensen gaan aanwerven. Dat is één van de redenen waarom de werkloosheid de komende maanden nog kan blijven stijgen. Sommige analisten dringen aan dat de regering Obama meer stimuleringsmaatregelen gaat nemen, los van de 787 miljard dollar die in de economie werd gepompt. Lawrence Mishel, president van het Economic Policy Institute, is van mening dat de federale overheid meer jobs moet creëren om het tij wat de werkloosheid betreft te doen keren.