De jongste maanden wordt er steeds vaker getwijfeld aan de betrouwbaarheid van de Amerikaanse werkloosheidscijfers. Tyler Durden van Zero Hedge spreekt van een grote manipulatie van de cijfers over de tewerkstelling, waardoor het plaatje er veel rooskleuriger uitziet dan het in feite is.

De echte werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten zou geen 6,70% maar wel 11% bedragen. De reden zou liggen in een lagere participatie van de Amerikanen aan de arbeidsmarkt en aan het feit dat steeds meer mensen niet langer op zoek zijn naar een job.

De jongste maanden wordt er steeds vaker getwijfeld aan de betrouwbaarheid van de Amerikaanse werkloosheidscijfers. Tyler Durden van Zero Hedge spreekt van een grote manipulatie van de cijfers over de tewerkstelling, waardoor het plaatje er veel rooskleuriger uitziet dan het in feite is. De echte werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten zou geen 6,70% maar wel 11% bedragen. De reden zou liggen in een lagere participatie van de Amerikanen aan de arbeidsmarkt en aan het feit dat steeds meer mensen niet langer op zoek zijn naar een job.