Zonder drastische ingrepen zouden de verliezen bij dit merk van General Motors in de komende 12 jaar nog hoger oplopen dan in de voorbije 12 jaar.

De zakenbank stelt dat GM uiteindelijk beter af zal zijn wanneer het Opel afstoot. Het merk heeft sinds 1999 waarschijnlijk al 16 miljard dollar verloren.

18 fabrieken gesloten in VS

De echte cijfers over de Europese autoverkopen bij Ford zijn zelfs nog slechter dan officiële cijfers, zo liet een topmanager van het bedrijf vorige maand uitschijnen. De dealers van het merk kopen zelf wagens op, die vervolgens met een stevige korting worden doorverkocht.

Het ziet er naar uit dat nog meer drastische ingrepen in de Europese auto-industrie noodzakelijk zijn. In de Verenigde Staten werden in het kader van de reorganisatie van de auto-industrie 18 fabrieken gesloten.

Toch is het vooral het herstel van het consumentenvertrouwen dat de sector in de VS weer op het goede spoor zet. Europa is bijlange nog zo ver niet.

Zonder drastische ingrepen zouden de verliezen bij dit merk van General Motors in de komende 12 jaar nog hoger oplopen dan in de voorbije 12 jaar. De zakenbank stelt dat GM uiteindelijk beter af zal zijn wanneer het Opel afstoot. Het merk heeft sinds 1999 waarschijnlijk al 16 miljard dollar verloren. 18 fabrieken gesloten in VSDe echte cijfers over de Europese autoverkopen bij Ford zijn zelfs nog slechter dan officiële cijfers, zo liet een topmanager van het bedrijf vorige maand uitschijnen. De dealers van het merk kopen zelf wagens op, die vervolgens met een stevige korting worden doorverkocht. Het ziet er naar uit dat nog meer drastische ingrepen in de Europese auto-industrie noodzakelijk zijn. In de Verenigde Staten werden in het kader van de reorganisatie van de auto-industrie 18 fabrieken gesloten. Toch is het vooral het herstel van het consumentenvertrouwen dat de sector in de VS weer op het goede spoor zet. Europa is bijlange nog zo ver niet.