Daarbij wordt onder andere gedacht aan een negatieve depositorentevoet. Dat betekent dat de banken zouden moeten betalen wanneer ze geld bij de ECB zouden parkeren. Wall vreest echter dat deze maatregel zich als een boemerang tegen de centrale bank kan keren.

De ECB zwaait in het rond met een geladen revolver, maar aarzelt telkens opnieuw om te schieten. Op de duur zal een soort gewenningseffect optreden, waardoor het effectief aankondigen van maatregelen uiteindelijk het doel zal missen. De koers van de euro naar omlaag proberen te duwen, zou met andere woorden kunnen mislukken.

Daarbij wordt onder andere gedacht aan een negatieve depositorentevoet. Dat betekent dat de banken zouden moeten betalen wanneer ze geld bij de ECB zouden parkeren. Wall vreest echter dat deze maatregel zich als een boemerang tegen de centrale bank kan keren. De ECB zwaait in het rond met een geladen revolver, maar aarzelt telkens opnieuw om te schieten. Op de duur zal een soort gewenningseffect optreden, waardoor het effectief aankondigen van maatregelen uiteindelijk het doel zal missen. De koers van de euro naar omlaag proberen te duwen, zou met andere woorden kunnen mislukken.