Vandaag staat alles in het teken van de uitspraken gedaan door de Franse premier Manuel Valls, die aandrong op meer maatregelen van de kant van de Europese Centrale Bank. Valls juichte de beslissing van de ECB toe om een negatieve depositorente in te voeren.

Deze maatregel op zich volstaat volgens Valls echter niet, Mario Draghi moet een stapje verder durven gaan. In een interview met Les Echos verklaarde de Fransman dat de monetaire politiek van een centrale bank niet alleen om de rentevoeten kan draaien. De sterke euro importeert minder inflatie en ondermijnt de competiviteit van de Europese bedrijven.

Vandaag staat alles in het teken van de uitspraken gedaan door de Franse premier Manuel Valls, die aandrong op meer maatregelen van de kant van de Europese Centrale Bank. Valls juichte de beslissing van de ECB toe om een negatieve depositorente in te voeren. Deze maatregel op zich volstaat volgens Valls echter niet, Mario Draghi moet een stapje verder durven gaan. In een interview met Les Echos verklaarde de Fransman dat de monetaire politiek van een centrale bank niet alleen om de rentevoeten kan draaien. De sterke euro importeert minder inflatie en ondermijnt de competiviteit van de Europese bedrijven.