Jose Manuel Gonzalez- Paramo, lid van de raad van bestuur van de ECB, verklaarde dat de rente zou omhoog moeten wanneer de inflatiedruk tegen het einde van dit jaar niet is afgenomen.

Gonzalez- Paramo verklaarde aan de Spaanse nieuwszender ABC dat de inflatie onder controle moet worden gehouden, zoniet dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen.

De ECB ziet de inflatiedruk echter afnemen tegen het einde van dit jaar, want de recente prijsstijgingen zijn op de eerste plaats het gevolg van de gestegen grondstoffenprijzen.

Jose Manuel Gonzalez- Paramo, lid van de raad van bestuur van de ECB, verklaarde dat de rente zou omhoog moeten wanneer de inflatiedruk tegen het einde van dit jaar niet is afgenomen. Gonzalez- Paramo verklaarde aan de Spaanse nieuwszender ABC dat de inflatie onder controle moet worden gehouden, zoniet dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen. De ECB ziet de inflatiedruk echter afnemen tegen het einde van dit jaar, want de recente prijsstijgingen zijn op de eerste plaats het gevolg van de gestegen grondstoffenprijzen.