Bovendien is de kans klein dat we binnen afzienbare tijd meer inflatie zullen krijgen. Volgens de Europese Centrale Bank zal de inflatie over een langere periode laag blijven. In Europa zou de inflatie minstens in de komende twee jaar onder de doelstelling van 2% blijven.

De ECB gaat voor dit jaar uit van een inflatie van 1,40%, volgend jaar zou dat 1,10% worden en het jaar nadien 1,30%. De ECB heeft haar inflatiedoelstellingen sinds september al enkele keren naar beneden bijgesteld. Momenteel lijkt het gevaar op deflatie zelfs groter dan dat op inflatie.

Bovendien is de kans klein dat we binnen afzienbare tijd meer inflatie zullen krijgen. Volgens de Europese Centrale Bank zal de inflatie over een langere periode laag blijven. In Europa zou de inflatie minstens in de komende twee jaar onder de doelstelling van 2% blijven. De ECB gaat voor dit jaar uit van een inflatie van 1,40%, volgend jaar zou dat 1,10% worden en het jaar nadien 1,30%. De ECB heeft haar inflatiedoelstellingen sinds september al enkele keren naar beneden bijgesteld. Momenteel lijkt het gevaar op deflatie zelfs groter dan dat op inflatie.