De wereldwijde productiesector vertoont immers tekenen van zwakte. De ECB slaagt er niet in te overtuigen. De opmerkingen van Mario Draghi in Londen wekten hoge verwachtingen, maar de

persconferentie op 2 augustus was als het ware een koude douche voor de markten.

Mario Draghi bevestigde uitdrukkelijk dat de ECB zich zal focussen op het kortlopende gedeelte van de rentecurve, zonder acties voor het langlopende gedeelte voor te stellen. Vandaag is het woord opnieuw aan Draghi.

Risico's blijven groot

Daardoor nam de teleurstelling de bovenhand: de spreads op lange termijn van de perifere landen zijn aanzienlijk groter geworden.

De analisten van AXA Investment Managers denken nochtans dat de ECB een deel van haar plannen onthuld heeft en nu niet meer terug kan.

Een gewaagde actie van de ECB heeft doorgaans een positieve invloed op de risicovolle activa. AXA Investment Managers denkt echter dat een agressievere toewijzing op korte termijn voorbarig is.

Voorzitter Draghi heeft heel duidelijk uitgelegd dat de regeringen de verantwoordelijkheid hebben om het vertrouwen te herstellen via een fiscale consolidatie. In dat opzicht blijven de risico's groot.

De wereldwijde productiesector vertoont immers tekenen van zwakte. De ECB slaagt er niet in te overtuigen. De opmerkingen van Mario Draghi in Londen wekten hoge verwachtingen, maar de persconferentie op 2 augustus was als het ware een koude douche voor de markten. Mario Draghi bevestigde uitdrukkelijk dat de ECB zich zal focussen op het kortlopende gedeelte van de rentecurve, zonder acties voor het langlopende gedeelte voor te stellen. Vandaag is het woord opnieuw aan Draghi.Risico's blijven groot Daardoor nam de teleurstelling de bovenhand: de spreads op lange termijn van de perifere landen zijn aanzienlijk groter geworden. De analisten van AXA Investment Managers denken nochtans dat de ECB een deel van haar plannen onthuld heeft en nu niet meer terug kan. Een gewaagde actie van de ECB heeft doorgaans een positieve invloed op de risicovolle activa. AXA Investment Managers denkt echter dat een agressievere toewijzing op korte termijn voorbarig is. Voorzitter Draghi heeft heel duidelijk uitgelegd dat de regeringen de verantwoordelijkheid hebben om het vertrouwen te herstellen via een fiscale consolidatie. In dat opzicht blijven de risico's groot.