De ECB zal de rente echter verlagen wanneer de indicatoren zwak blijven, volgens BNP Paribas werden er wat die renteverlaging betreft voldoende hints gegeven. Mogelijk zal er zelfs in mei al worden beslist om de basisrente nogmaals met een kwart procent te verlagen.

Anderzijds lijkt de ECB niet zo happig om onconventionele monetaire maatregelen te nemen, waarmee ze waarschijnlijk de laatste centrale bank is die dit nog niet heeft gedaan. Het wordt met andere woorden aftellen naar de volgende meeting van de ECB.

De ECB zal de rente echter verlagen wanneer de indicatoren zwak blijven, volgens BNP Paribas werden er wat die renteverlaging betreft voldoende hints gegeven. Mogelijk zal er zelfs in mei al worden beslist om de basisrente nogmaals met een kwart procent te verlagen. Anderzijds lijkt de ECB niet zo happig om onconventionele monetaire maatregelen te nemen, waarmee ze waarschijnlijk de laatste centrale bank is die dit nog niet heeft gedaan. Het wordt met andere woorden aftellen naar de volgende meeting van de ECB.