De Spaanse IBEX 35 is zowat de uitzondering die de regel bevestigt, deze index is inmiddels zowat een half procent in het rood gedoken.

De Italiaanse premier Mario Monti waarschuwde vorige zaterdag dat Spanje binnen de eurozone een probleemgeval blijft. Concreet betekent dit dat Monti niet uitsluit dat Spanje de volgende brandhaard kan worden.

De Brusselse beurs is vanmorgen eerder flauw geopend, met een BEL 20 die dicht bij huis blijft. De index beweegt nu in een range tussen 2300 en 2350. Echte uitschieters zijn er binnen de index niet, KBC opende zowat 1% hoger.

LTRO3 zal er komen indien dit noodzakelijk zal blijken te zijn

ING publiceerde vanmorgen een rapport over Europa, waarbij een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen het noorden en het zuiden. Noord-Europa en ook Oost-Europa kunnen het economisch goed blijven doen, zelfs wanneer er rekening wordt gehouden met de hoge grondstoffenprijzen.

Het LTRO programma van de Europese Centrale Bank heeft er toe geleid dat er weer meer in risico werd geïnvesteerd. LTRO3 zal er volgens ING komen indien dit noodzakelijk zal blijken te zijn.

Hoewel het effect van dit programma steeds kortlopend is, heeft het een wijziging in het sentiment veroorzaakt. Bij een derde tranche zal dit niet anders zijn. De risico's verbonden aan landen als Griekenland en Spanje zullen anderzijds in de komende maanden het sentiment blijven domineren.

De Spaanse IBEX 35 is zowat de uitzondering die de regel bevestigt, deze index is inmiddels zowat een half procent in het rood gedoken. De Italiaanse premier Mario Monti waarschuwde vorige zaterdag dat Spanje binnen de eurozone een probleemgeval blijft. Concreet betekent dit dat Monti niet uitsluit dat Spanje de volgende brandhaard kan worden. De Brusselse beurs is vanmorgen eerder flauw geopend, met een BEL 20 die dicht bij huis blijft. De index beweegt nu in een range tussen 2300 en 2350. Echte uitschieters zijn er binnen de index niet, KBC opende zowat 1% hoger. LTRO3 zal er komen indien dit noodzakelijk zal blijken te zijn ING publiceerde vanmorgen een rapport over Europa, waarbij een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen het noorden en het zuiden. Noord-Europa en ook Oost-Europa kunnen het economisch goed blijven doen, zelfs wanneer er rekening wordt gehouden met de hoge grondstoffenprijzen. Het LTRO programma van de Europese Centrale Bank heeft er toe geleid dat er weer meer in risico werd geïnvesteerd. LTRO3 zal er volgens ING komen indien dit noodzakelijk zal blijken te zijn. Hoewel het effect van dit programma steeds kortlopend is, heeft het een wijziging in het sentiment veroorzaakt. Bij een derde tranche zal dit niet anders zijn. De risico's verbonden aan landen als Griekenland en Spanje zullen anderzijds in de komende maanden het sentiment blijven domineren.