Morgan Stanley gaat er van uit dat Spanje een aanvraag voor hulp zal aanvragen in het eerste kwartaal van volgend jaar, dit in het kader van het OMT-programma. Daarna zal het namelijk moeilijker worden om steun te vinden, gezien er in verschillende landen verkiezingen op komst zijn.

Mogelijk zal volgens Morgan Stanley de Spaanse centrale bank haar basisrente al in december met een kwart procent verlagen, zodat die verder afglijdt richting het nulpunt.

Overigens verwacht deze Amerikaanes broker dat vooral de economie in de kernlanden zal verzwakken, dit in een sneller tempo dan in de periferie.

Morgan Stanley gaat er van uit dat Spanje een aanvraag voor hulp zal aanvragen in het eerste kwartaal van volgend jaar, dit in het kader van het OMT-programma. Daarna zal het namelijk moeilijker worden om steun te vinden, gezien er in verschillende landen verkiezingen op komst zijn. Mogelijk zal volgens Morgan Stanley de Spaanse centrale bank haar basisrente al in december met een kwart procent verlagen, zodat die verder afglijdt richting het nulpunt. Overigens verwacht deze Amerikaanes broker dat vooral de economie in de kernlanden zal verzwakken, dit in een sneller tempo dan in de periferie.