In de eurozone gaat er nog veel aandacht uit naar de evolutie van de inflatie. Die is teruggevallen tot onder het niveau van 2%, dat door de Europese Centrale Bank als target werd vooropgesteld. Te weinig inflatie kan leiden tot deflatiegevaar en dat kan de Europese economie missen als de pest.

De ECB maakt zich voorlopig nog niet zo veel zorgen. De economie zal in de loop van volgend jaar opnieuw aantrekken en daardoor zal de inflatie automatisch weer aantrekken. Toch blijft waakzaamheid geboden, de ECB zal ingrijpen wanneer het gevaar op deflatie inderdaad tastbare vormen zal aannemen.

In de eurozone gaat er nog veel aandacht uit naar de evolutie van de inflatie. Die is teruggevallen tot onder het niveau van 2%, dat door de Europese Centrale Bank als target werd vooropgesteld. Te weinig inflatie kan leiden tot deflatiegevaar en dat kan de Europese economie missen als de pest. De ECB maakt zich voorlopig nog niet zo veel zorgen. De economie zal in de loop van volgend jaar opnieuw aantrekken en daardoor zal de inflatie automatisch weer aantrekken. Toch blijft waakzaamheid geboden, de ECB zal ingrijpen wanneer het gevaar op deflatie inderdaad tastbare vormen zal aannemen.