Voorzitter Jean-Claude Trichet van de ECB wacht echter de moeilijke taak de financiële markten er van te gaan overtuigen dat Griekenland zijn schuldenproblemen kan oplossen.

Trichet moet afrekenen met een aantal voordelen, want volgens Market News rapporteerde eerder deze week dat niet-nader genoemde ECB-officials lieten doorschemeren dat het reddingsplan voor Griekenland dat door de ECB en het IMF samen was opgezet te vaag is.

James Nixon, econoom bij Societe Generale, is van mening dat Trichet alle moeite van de wereld zal hebben om de financiële markten er van te overtuigen dat de problemen van Griekenland overwonnen kunnen worden.

Trichet maakte bij de vorige uitbarsting van de Griekenland-crisis geen al te beste indruk. De Fransman verklaarde eerst dat een tussenkomst van het IMF kost wat kost moest vermeden worden, maar was daarna toch blij dat er een oplossing inclusief het IMF werd uitgewerkt.

Voorzitter Jean-Claude Trichet van de ECB wacht echter de moeilijke taak de financiële markten er van te gaan overtuigen dat Griekenland zijn schuldenproblemen kan oplossen. Trichet moet afrekenen met een aantal voordelen, want volgens Market News rapporteerde eerder deze week dat niet-nader genoemde ECB-officials lieten doorschemeren dat het reddingsplan voor Griekenland dat door de ECB en het IMF samen was opgezet te vaag is. James Nixon, econoom bij Societe Generale, is van mening dat Trichet alle moeite van de wereld zal hebben om de financiële markten er van te overtuigen dat de problemen van Griekenland overwonnen kunnen worden. Trichet maakte bij de vorige uitbarsting van de Griekenland-crisis geen al te beste indruk. De Fransman verklaarde eerst dat een tussenkomst van het IMF kost wat kost moest vermeden worden, maar was daarna toch blij dat er een oplossing inclusief het IMF werd uitgewerkt.