De reacties van de economen op de getroffen maatregelen zijn niet zo positief. De ECB zal de economie niet versterken, maar wel Duitsland boos maken. Dat blijkt namelijk uit het feit dat de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble zich tegen een rentedaling verzette.

Hij werd dus in het ongelijk gesteld en dat is de Duitsers in het verkeerde keelgat geschoten. De economische groei in Duitsland is hoger dan in de rest van de eurozone, terwijl de spaarders zich in toenemende mate zorgen beginnen te maken over de lage rentevoeten.

De reacties van de economen op de getroffen maatregelen zijn niet zo positief. De ECB zal de economie niet versterken, maar wel Duitsland boos maken. Dat blijkt namelijk uit het feit dat de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble zich tegen een rentedaling verzette. Hij werd dus in het ongelijk gesteld en dat is de Duitsers in het verkeerde keelgat geschoten. De economische groei in Duitsland is hoger dan in de rest van de eurozone, terwijl de spaarders zich in toenemende mate zorgen beginnen te maken over de lage rentevoeten.