Volgens Trichet zijn de risico's op prijsstabiliteit in de eurozone op middellange termijn nog steeds in balans, maar bestaat er wel degelijk een kans dat dit evenwicht zal worden scheefgetrokken.

In januari bedroeg de inflatie in de eurozone 2,40% en dat was het hoogste tempo sinds oktober 2008. Als gevolg van de inflatiedruk zijn de looneisen van de vakbonden toegenomen.

Volkswagen ging eerder deze maand al akkoord om de werknemers een loonsverhoging met 3,20% toe te staan. Op die manier kan de inflatie van een grondstoffeninflatie snel overslaan in een looninflatie. Trichet wil in geen enkel geval die looninflatie de vrije hand geven.

Volgens Trichet zijn de risico's op prijsstabiliteit in de eurozone op middellange termijn nog steeds in balans, maar bestaat er wel degelijk een kans dat dit evenwicht zal worden scheefgetrokken. In januari bedroeg de inflatie in de eurozone 2,40% en dat was het hoogste tempo sinds oktober 2008. Als gevolg van de inflatiedruk zijn de looneisen van de vakbonden toegenomen. Volkswagen ging eerder deze maand al akkoord om de werknemers een loonsverhoging met 3,20% toe te staan. Op die manier kan de inflatie van een grondstoffeninflatie snel overslaan in een looninflatie. Trichet wil in geen enkel geval die looninflatie de vrije hand geven.