Tot dusver is alles beperkt gebleven tot woorden, van daden is weinig of geen sprake. Vice President Vitor Constancio van de ECB deed vorige week nochtans een oproep tot meer samenhorigheid.

Volgens Constancio moeten de lidstaten bereid zijn om meer geld in het stabiliteitsfonds te pompen. Bovendien zou ook de flexibiliteit van dat fonds opgedreven moeten worden.

De Duitse kanselier Merkel spreekt weliswaar van structurele

zwakte in de euroregio die moet worden aangepakt, maar weigert om meer geld in het fonds te pompen. Volgens de economen kan daar verandering in komen wanneer de Duitse banken in de problemen komen.

Tot dusver is alles beperkt gebleven tot woorden, van daden is weinig of geen sprake. Vice President Vitor Constancio van de ECB deed vorige week nochtans een oproep tot meer samenhorigheid. Volgens Constancio moeten de lidstaten bereid zijn om meer geld in het stabiliteitsfonds te pompen. Bovendien zou ook de flexibiliteit van dat fonds opgedreven moeten worden. De Duitse kanselier Merkel spreekt weliswaar van structurele zwakte in de euroregio die moet worden aangepakt, maar weigert om meer geld in het fonds te pompen. Volgens de economen kan daar verandering in komen wanneer de Duitse banken in de problemen komen.