Die basisrente zal ongetwijfeld ongewijzigd op 1% worden gehouden. De financiële markten gaan echter vooral oog en oor hebben voor wat op de traditionele persconferentie gaat worden verteld.

President Jean-Claude Trichet zal er onder grote druk staan om uit te leggen in hoeverre de ECB klaar is om obligaties van Europese landen aan te kopen.

Over die aankopen bestaat binnen de Europese Monetaire Unie onenigheid, niet iedereen is voorstander van het opkopen van obligaties van landen die hun financieringskosten zien oplopen.

Sinds de ECB op 10 mei het programma ter inkoop van eigen aandelen goedkeurde, is het extra rendement op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties alleen maar verder opgelopen. Ook het rendement op Portugese en Ierse staatsobligaties is blijven stijgen.

Christoph Kind, hoofd asset allocatie bij Frankfurt Trust, stelt dat er veel vragen zijn waar Trichet een overtuigend antwoord op zal moeten geven. Beleggers hebben namelijk behoefte aan een stabiele en geloofwaardige ECB.

Die basisrente zal ongetwijfeld ongewijzigd op 1% worden gehouden. De financiële markten gaan echter vooral oog en oor hebben voor wat op de traditionele persconferentie gaat worden verteld. President Jean-Claude Trichet zal er onder grote druk staan om uit te leggen in hoeverre de ECB klaar is om obligaties van Europese landen aan te kopen. Over die aankopen bestaat binnen de Europese Monetaire Unie onenigheid, niet iedereen is voorstander van het opkopen van obligaties van landen die hun financieringskosten zien oplopen. Sinds de ECB op 10 mei het programma ter inkoop van eigen aandelen goedkeurde, is het extra rendement op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties alleen maar verder opgelopen. Ook het rendement op Portugese en Ierse staatsobligaties is blijven stijgen. Christoph Kind, hoofd asset allocatie bij Frankfurt Trust, stelt dat er veel vragen zijn waar Trichet een overtuigend antwoord op zal moeten geven. Beleggers hebben namelijk behoefte aan een stabiele en geloofwaardige ECB.