Hij is van mening dat de Europese Unie onvoldoende heeft gedaan om het reddingsplan voor Griekenland rond te krijgen. In een interview gisterenavond op de Franse televisie sprak Trichet zijn ongenoegen uit over de houding van een aantal EU-lidstaten.

Die hebben naar zijn mening hun verantwoordelijkheid ontweken. Aan Reuters verklaarde Trichet gisterenavond dat wanneer het IMF of andere organisaties de verantwoordelijkheid krijgen voor de redding van Griekenland dit een heel slechte zaak is voor het Europees idee én voor de euro.

Na het commentaar van Trichet viel de euro gisterenavond weer terug onder 1,33 dollar, om vanmorgen weer wat te herstellen. In een televisie-interview vannacht sprak Trichet opnieuw gematigere taal. Hij bleek uiteindelijk toch tevreden te zijn dat er een akkoord was bereikt.

Hij is van mening dat de Europese Unie onvoldoende heeft gedaan om het reddingsplan voor Griekenland rond te krijgen. In een interview gisterenavond op de Franse televisie sprak Trichet zijn ongenoegen uit over de houding van een aantal EU-lidstaten. Die hebben naar zijn mening hun verantwoordelijkheid ontweken. Aan Reuters verklaarde Trichet gisterenavond dat wanneer het IMF of andere organisaties de verantwoordelijkheid krijgen voor de redding van Griekenland dit een heel slechte zaak is voor het Europees idee én voor de euro. Na het commentaar van Trichet viel de euro gisterenavond weer terug onder 1,33 dollar, om vanmorgen weer wat te herstellen. In een televisie-interview vannacht sprak Trichet opnieuw gematigere taal. Hij bleek uiteindelijk toch tevreden te zijn dat er een akkoord was bereikt.