De ramingen voor de economische groei werden behoorlijk naar beneden bijgesteld en in de ogen van de ECB zal herstel pas plaatsvinden in de loop van 2013. Het was in dat verband volgens ABN Amro niet verrassend dat de rente onveranderd op 0,75% werd gelaten.

AEX overwint eindelijk weerstand

In Amsterdam stoorde de beurs zich niet aan de boete van in totaal EUR 509 miljoen die Philips van de Europese Commissie kreeg opgelegd in een kartelzaak.

De AEX liet ten opzichte van vorige week vrijdag een stijging zien van 1,4% en sloot vrijdag op 342,61 punten, voorlopig de hoogste stand van dit jaar.

Technisch gezien is de index volgens ABN Amro daarmee opwaarts uitgebroken uit de range tussen de steun op 319,75 en de weerstand op 340,21, waarbinnen de AEX al maanden gevangen zit. Een verdere stijging naar de volgende weerstand op 347 is daardoor waarschijnlijker geworden.

De ramingen voor de economische groei werden behoorlijk naar beneden bijgesteld en in de ogen van de ECB zal herstel pas plaatsvinden in de loop van 2013. Het was in dat verband volgens ABN Amro niet verrassend dat de rente onveranderd op 0,75% werd gelaten.AEX overwint eindelijk weerstand In Amsterdam stoorde de beurs zich niet aan de boete van in totaal EUR 509 miljoen die Philips van de Europese Commissie kreeg opgelegd in een kartelzaak. De AEX liet ten opzichte van vorige week vrijdag een stijging zien van 1,4% en sloot vrijdag op 342,61 punten, voorlopig de hoogste stand van dit jaar. Technisch gezien is de index volgens ABN Amro daarmee opwaarts uitgebroken uit de range tussen de steun op 319,75 en de weerstand op 340,21, waarbinnen de AEX al maanden gevangen zit. Een verdere stijging naar de volgende weerstand op 347 is daardoor waarschijnlijker geworden.