Vandaag is het voor banken mogelijk om 3-jaarsleningen bij de ECB aan te gaan, waarbij de mogelijkheid is opgenomen om na één jaar vervroegd af te lossen.

Volgens geruchten voeren de centrale banken van de afzonderlijke landen de druk bij banken op om vooral gebruik te maken van deze leningen.

Hoe meer banken hier immers gebruik van maken, des te kleiner de kans dat een bank als zwak wordt gezien indien zij gebruik maakt van de leningen.

De faciliteit geeft verlichting aan de banken, die de komende tijd voor een groot bedrag aan leningen moeten herfinancieren.

Verder kan het de druk op de kredietverlening enigszins verminderen. Al met al gaan de ontwikkelingen in Europa traag.

Vandaag is het voor banken mogelijk om 3-jaarsleningen bij de ECB aan te gaan, waarbij de mogelijkheid is opgenomen om na één jaar vervroegd af te lossen. Volgens geruchten voeren de centrale banken van de afzonderlijke landen de druk bij banken op om vooral gebruik te maken van deze leningen. Hoe meer banken hier immers gebruik van maken, des te kleiner de kans dat een bank als zwak wordt gezien indien zij gebruik maakt van de leningen. De faciliteit geeft verlichting aan de banken, die de komende tijd voor een groot bedrag aan leningen moeten herfinancieren. Verder kan het de druk op de kredietverlening enigszins verminderen. Al met al gaan de ontwikkelingen in Europa traag.