Jane Foley, senior foreign exchange strategist bij Rabobank International in Londen, merkte op dat Trichet een vrij agressieve toon aansloeg, maar dat dit door de markt al ruimschoots was verrekend.

De ECB heeft de weg geplaveid voor nog meer renteverhogingen, maar het ziet er niet naar uit dat Trichet te diep in zijn kaarten zal laten kijken. Een volgende renteverhoging zal volgens Foley mogelijk niet meer getelefoneerd zal worden.

Zij deed overigens nog een opmerkelijke vaststelling: de ECB verhoogde voor het eerst in 40 jaar haar basisrente sneller dan de FED dit deed. Het ziet er bovendien niet naar uit dat de Amerikaanse centrale bank snel het Europees voorbeeld gaat volgen.

Jane Foley, senior foreign exchange strategist bij Rabobank International in Londen, merkte op dat Trichet een vrij agressieve toon aansloeg, maar dat dit door de markt al ruimschoots was verrekend. De ECB heeft de weg geplaveid voor nog meer renteverhogingen, maar het ziet er niet naar uit dat Trichet te diep in zijn kaarten zal laten kijken. Een volgende renteverhoging zal volgens Foley mogelijk niet meer getelefoneerd zal worden. Zij deed overigens nog een opmerkelijke vaststelling: de ECB verhoogde voor het eerst in 40 jaar haar basisrente sneller dan de FED dit deed. Het ziet er bovendien niet naar uit dat de Amerikaanse centrale bank snel het Europees voorbeeld gaat volgen.