De inkoopmanagersindices voor de industrie en het ondernemersvertrouwen waren tegenvallend. Een renteverlaging helpt waarschijnlijk niet veel om de Europese economie op gang te krijgen. De vraag is of de lagere rente wel terecht komt bij de consumenten en bedrijven.

Volgens Jorg Asmussen, bestuurder van de ECB, profiteert vooral de bankensector van de lagere rente. Banken gebruiken de lagere rente om winstgevender te worden en het voordeel wordt maar mondjesmaat doorgegeven.

Een ieder die een variabele hypotheek heeft kan hier over meepraten. De verwachting dat de ECB haar rentetarief verlaagd is iets getemperd door de stellingname van Asmussen.

De inkoopmanagersindices voor de industrie en het ondernemersvertrouwen waren tegenvallend. Een renteverlaging helpt waarschijnlijk niet veel om de Europese economie op gang te krijgen. De vraag is of de lagere rente wel terecht komt bij de consumenten en bedrijven. Volgens Jorg Asmussen, bestuurder van de ECB, profiteert vooral de bankensector van de lagere rente. Banken gebruiken de lagere rente om winstgevender te worden en het voordeel wordt maar mondjesmaat doorgegeven. Een ieder die een variabele hypotheek heeft kan hier over meepraten. De verwachting dat de ECB haar rentetarief verlaagd is iets getemperd door de stellingname van Asmussen.