Die maatregelen hebben onder andere in de Verenigde Staten nogal wat kritiek uitgelokt.

In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica verdedigde Jean-Claude Trichet, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, de voorgestelde besparingsmaatregelen.

In het Europees eenheidsfront kwam gisteren echter wel een deuk wanneer de onderhandelaars er niet in slaagden om nieuwe regels vast te leggen voor het toezicht op hedge funds.

Vooral Duitsland heeft heel wat kritiek gekregen vanwege de besparingsmaatregelen die door kanselier Angela Merkel aangekondigd werden.

Volgens Trichet vergroten die het gevaar op economische stagnatie niet, het herstel zou geen gevaar lopen. De Duitsers ondernemen anderzijds heel wat inspanningen om de groei te vergroten, zoals ook blijkt uit de sterke groeicijfers die het land kan voorleggen.

Die maatregelen hebben onder andere in de Verenigde Staten nogal wat kritiek uitgelokt. In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica verdedigde Jean-Claude Trichet, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, de voorgestelde besparingsmaatregelen. In het Europees eenheidsfront kwam gisteren echter wel een deuk wanneer de onderhandelaars er niet in slaagden om nieuwe regels vast te leggen voor het toezicht op hedge funds. Vooral Duitsland heeft heel wat kritiek gekregen vanwege de besparingsmaatregelen die door kanselier Angela Merkel aangekondigd werden. Volgens Trichet vergroten die het gevaar op economische stagnatie niet, het herstel zou geen gevaar lopen. De Duitsers ondernemen anderzijds heel wat inspanningen om de groei te vergroten, zoals ook blijkt uit de sterke groeicijfers die het land kan voorleggen.