Hoewel een aantal indicatoren voor de iets langere termijn wel degelijk wijst op een verbetering van het economische beeld, is deflatie op de korte termijn in de ogen van het ECB-bestuur niet uit te sluiten.

Vorige week stelde hoofd-econoom en bestuurslid Peter Praet daarom dat verdere renteverlagingen nodig kunnen zijn en dat de ECB geen maatregel zal schuwen om prijsstabiliteit (een inflatie in de buurt, maar onder 2%) veilig te stellen.

Mogelijk kan dit betekenen dat de rente in de eurozone - zowel op de geld- als op de kapitaalmarkt - wat langer zeer laag kan blijven. Daarmee zitten de centrale banken van de Verenigde Staten en de eurozone dus op dezelfde lijn.

Hoewel een aantal indicatoren voor de iets langere termijn wel degelijk wijst op een verbetering van het economische beeld, is deflatie op de korte termijn in de ogen van het ECB-bestuur niet uit te sluiten. Vorige week stelde hoofd-econoom en bestuurslid Peter Praet daarom dat verdere renteverlagingen nodig kunnen zijn en dat de ECB geen maatregel zal schuwen om prijsstabiliteit (een inflatie in de buurt, maar onder 2%) veilig te stellen. Mogelijk kan dit betekenen dat de rente in de eurozone - zowel op de geld- als op de kapitaalmarkt - wat langer zeer laag kan blijven. Daarmee zitten de centrale banken van de Verenigde Staten en de eurozone dus op dezelfde lijn.