De 10-jaars rente is juist met 12 bps gedaald naar 3,13%. De stijging van de korte rente komt voornamelijk door strenge taal van ECB leden over de inflatie.

De boodschap was dat de ECB maatregelen kan nemen als de inflatie te hoog oploopt. Beleggers prijzen hierdoor een renteverhoging van 25 bps in per augustus.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht pas een renteverhoging in het vierde kwartaal, vanwege de fragiele economische situatie in de perifere landen, het relatief lage niveau van de kerninflatie en het feit dat er nog geen sprake is van loongroei.

De 10-jaars rente is juist met 12 bps gedaald naar 3,13%. De stijging van de korte rente komt voornamelijk door strenge taal van ECB leden over de inflatie. De boodschap was dat de ECB maatregelen kan nemen als de inflatie te hoog oploopt. Beleggers prijzen hierdoor een renteverhoging van 25 bps in per augustus. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht pas een renteverhoging in het vierde kwartaal, vanwege de fragiele economische situatie in de perifere landen, het relatief lage niveau van de kerninflatie en het feit dat er nog geen sprake is van loongroei.