JP Morgan Chase liet bijvoorbeeld meteen weten geen nieuw geld meer te aanvaarden voor haar geldmarktfondsen, kwestie van de bestaande aandeelhouders van deze fondsen niet te benadelen. De huidige marktrente laat volgens de bank niet toe om nog meer geld te aanvaarden.

Zorgwekkend

Zorgwekkend is volgens Juvyns dat we nu ongeveer dezelfde situatie krijgen als in 2008. Het achterliggende idee is dat er meer geld naar de bedrijven gaat vloeien. Juvyns hoopt dat dit gaat lukken, maar heeft er zo zijn twijfels over. De gevolgen kunnen ernstig zijn wanneer de geldmarkt opnieuw gaat opdrogen.

Juvyns had eerder verwacht dat de basisrente met een half procent zou worden verlaagd, eerder dan dat de depositorente op nul zou worden gezet. De bedrijven staan namelijk niet te springen om te investeren, zodat de vraag naar geld vanuit die hoek eerder klein is.

Er zijn namelijk te veel onzekerheden om investeringen aan te moedigen. Of de ECB de juiste beslissing heeft getroffen door de depositorente op nul te zetten, weten we pas enkele maanden. Juvyns vreest dat de invloed van de verlaging op de reeële economie zeer beperkt zal zijn.

JP Morgan Chase liet bijvoorbeeld meteen weten geen nieuw geld meer te aanvaarden voor haar geldmarktfondsen, kwestie van de bestaande aandeelhouders van deze fondsen niet te benadelen. De huidige marktrente laat volgens de bank niet toe om nog meer geld te aanvaarden. Zorgwekkend Zorgwekkend is volgens Juvyns dat we nu ongeveer dezelfde situatie krijgen als in 2008. Het achterliggende idee is dat er meer geld naar de bedrijven gaat vloeien. Juvyns hoopt dat dit gaat lukken, maar heeft er zo zijn twijfels over. De gevolgen kunnen ernstig zijn wanneer de geldmarkt opnieuw gaat opdrogen. Juvyns had eerder verwacht dat de basisrente met een half procent zou worden verlaagd, eerder dan dat de depositorente op nul zou worden gezet. De bedrijven staan namelijk niet te springen om te investeren, zodat de vraag naar geld vanuit die hoek eerder klein is. Er zijn namelijk te veel onzekerheden om investeringen aan te moedigen. Of de ECB de juiste beslissing heeft getroffen door de depositorente op nul te zetten, weten we pas enkele maanden. Juvyns vreest dat de invloed van de verlaging op de reeële economie zeer beperkt zal zijn.