Misschien is Draghi overmoedig geworden, want zijn nieuwste objectief is om de inflatie in de eurozone naar een meer acceptabel niveau te tillen. Maar de economen twijfelen er aan of dit zal lukken. De ECB speelt in dit geval een spelletje blufkoper, niet meer of niet minder.

Want om de inflatie weer naar 'normale' niveaus te tillen, is op de eerste plaats vereist dat de landen uit de eurozone een paar noodzakelijke hervormingsmaatregelen doorvoeren en daar lijkt voorlopig niets van in huis te komen. Draghi probeert voorlopig vooral tijd te winnen, maar de kans is klein dat zijn strategie ook ditmaal zal werken.

Misschien is Draghi overmoedig geworden, want zijn nieuwste objectief is om de inflatie in de eurozone naar een meer acceptabel niveau te tillen. Maar de economen twijfelen er aan of dit zal lukken. De ECB speelt in dit geval een spelletje blufkoper, niet meer of niet minder. Want om de inflatie weer naar 'normale' niveaus te tillen, is op de eerste plaats vereist dat de landen uit de eurozone een paar noodzakelijke hervormingsmaatregelen doorvoeren en daar lijkt voorlopig niets van in huis te komen. Draghi probeert voorlopig vooral tijd te winnen, maar de kans is klein dat zijn strategie ook ditmaal zal werken.