De Italiaan bevestigde dat de euro niet zal verdwijnen en dat de eurozone alles zal doen om de eenheidsmunt te verdedigen.

Op de financiële markten gaat alle aandacht momenteel uit naar de eurotop. Spanje wil snel antwoord krijgen op de vraag of de Spaanse banken rechtstreeks gefinancierd kunnen worden via de Europese noodfondsen, maar Nederland wil dat er eerst een streng toezicht wordt geregeld. Bijkomend probleem is dat Griekenland opnieuw zonder geld dreigt te vallen.

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, zonder dat er echter van forse verliezen sprake was. De Euro Stoxx 50 gaf minder dan een kwart procent prijs, in het geval van de BEL 20 bedroeg het verlies 0,78%.

Nyrstar maakte opnieuw slagzij, maar ook andere industriële aandelen als Umicore en Bekaert gingen onderuit.

SHS en Devgen verkrijgen overheidsgoedkeuring voor een nieuwe performante hybride rijstvariëteit in Indonesië

Devgen en PT Sang Hyang Seri (Persero) (SHS), het Indonesische zaadbedrijf dat eigendom is van de staat, maakten vandaag bekend dat zij overheidsgoedkeuring hebben bekomen voor de verkoop in Indonesië van DG 5 SHS, een nieuw hybride rijstzaad met hoge opbrengst.

Het nieuwe product is bijzonder goed aangepast aan het subtropische klimaat in Indonesië. Het levert uitzonderlijke opbrengsten op in vergelijking met lokale conventionele variëteiten. Andere kenmerken zijn zowel de juiste graankwaliteit en smaak (plaatselijk bekend als "'pulen") als tolerantie voor ziektes om tegemoet te komen aan de noden van de landbouwers.

De registratie van DG 5 SHS betekent dan ook een belangrijke stap in het versterken van het aanbod aan telers in Indonesië van performante hybride rijstzaden en sluit aan bij de ambitie van de Indonesische regering om de voedselzekerheid in het land veilig te stellen.

De Italiaan bevestigde dat de euro niet zal verdwijnen en dat de eurozone alles zal doen om de eenheidsmunt te verdedigen. Op de financiële markten gaat alle aandacht momenteel uit naar de eurotop. Spanje wil snel antwoord krijgen op de vraag of de Spaanse banken rechtstreeks gefinancierd kunnen worden via de Europese noodfondsen, maar Nederland wil dat er eerst een streng toezicht wordt geregeld. Bijkomend probleem is dat Griekenland opnieuw zonder geld dreigt te vallen. De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, zonder dat er echter van forse verliezen sprake was. De Euro Stoxx 50 gaf minder dan een kwart procent prijs, in het geval van de BEL 20 bedroeg het verlies 0,78%. Nyrstar maakte opnieuw slagzij, maar ook andere industriële aandelen als Umicore en Bekaert gingen onderuit.SHS en Devgen verkrijgen overheidsgoedkeuring voor een nieuwe performante hybride rijstvariëteit in Indonesië Devgen en PT Sang Hyang Seri (Persero) (SHS), het Indonesische zaadbedrijf dat eigendom is van de staat, maakten vandaag bekend dat zij overheidsgoedkeuring hebben bekomen voor de verkoop in Indonesië van DG 5 SHS, een nieuw hybride rijstzaad met hoge opbrengst. Het nieuwe product is bijzonder goed aangepast aan het subtropische klimaat in Indonesië. Het levert uitzonderlijke opbrengsten op in vergelijking met lokale conventionele variëteiten. Andere kenmerken zijn zowel de juiste graankwaliteit en smaak (plaatselijk bekend als "'pulen") als tolerantie voor ziektes om tegemoet te komen aan de noden van de landbouwers. De registratie van DG 5 SHS betekent dan ook een belangrijke stap in het versterken van het aanbod aan telers in Indonesië van performante hybride rijstzaden en sluit aan bij de ambitie van de Indonesische regering om de voedselzekerheid in het land veilig te stellen.