De Europese Centrale Bank slaagt er zodoende niet in om Spaanse en Italiaanse obligaties in het gareel te houden. Bedoeling was om de rente op deze obligaties rond het niveau van 5% vast te pinnen, maar dat is dus niet gelukt.

Jamie Searle, fixed-income strategist bij Citigroup Inc. in Londen, is van mening dat de ECB op de huidige manier er niet in gaat slagen om de rente op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties terug onder het niveau van 5% te dringen. Grotere inspanningen zijn noodzakelijk om daarin te slagen.

De Europese Centrale Bank slaagt er zodoende niet in om Spaanse en Italiaanse obligaties in het gareel te houden. Bedoeling was om de rente op deze obligaties rond het niveau van 5% vast te pinnen, maar dat is dus niet gelukt. Jamie Searle, fixed-income strategist bij Citigroup Inc. in Londen, is van mening dat de ECB op de huidige manier er niet in gaat slagen om de rente op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties terug onder het niveau van 5% te dringen. Grotere inspanningen zijn noodzakelijk om daarin te slagen.