Het lage bedrag komt door de oppositie binnen de ECB om grootschalige opkopen te doen en de relatief rustige markt vorige week. In totaal heeft de ECB nu voor Eur 72,5 mrd aan obligaties gekocht.

Donderdag lopen er leningen van de ECB naar de Europese banken af, voor een totaalbedrag van ruim Eur 200 mrd. Eur 97 mrd is van een 12-maands lening en Eur 104 mrd van een 3-maands lening.

De banken kunnen de lening morgen doorrollen in 13-daags en vandaag in 3-maands leningen, waarbij de ECB nog steeds volledige toewijzing aanhoudt, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

Barclays verwacht dat in totaal Eur 180 mrd wordt doorgerold (130 mrd in 3-maands en Eur 50 mrd in 13-daags), vanwege de onrust rondom de perifere landen en de lage activiteit in de markt door het jaareinde-effect.

Het lage bedrag komt door de oppositie binnen de ECB om grootschalige opkopen te doen en de relatief rustige markt vorige week. In totaal heeft de ECB nu voor Eur 72,5 mrd aan obligaties gekocht. Donderdag lopen er leningen van de ECB naar de Europese banken af, voor een totaalbedrag van ruim Eur 200 mrd. Eur 97 mrd is van een 12-maands lening en Eur 104 mrd van een 3-maands lening. De banken kunnen de lening morgen doorrollen in 13-daags en vandaag in 3-maands leningen, waarbij de ECB nog steeds volledige toewijzing aanhoudt, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Barclays verwacht dat in totaal Eur 180 mrd wordt doorgerold (130 mrd in 3-maands en Eur 50 mrd in 13-daags), vanwege de onrust rondom de perifere landen en de lage activiteit in de markt door het jaareinde-effect.