In de persconferentie na afloop van de meeting zei voorzitter Jean-Claude Trichet dat de onzekerheid nog niet is verdwenen. Het financieel systeem zit vol spanningen en daar moeten we rekening mee houden.

Trichet deed een meesterlijke zet door de verschillende regeringen onder druk te zetten om het stabiliteitsfonds aan te vullen. Dat fonds volstaat volgens de Fransman niet om indien nodig Spanje te redden.

De ECB plaatste de bal weer in het kamp van de regeringen, zo merkte Nick Kounis van ABN Amro op. De Europese Centrale Bank speelt haar rol goed en dat wordt door de financiële markten op prijs gesteld.

In de persconferentie na afloop van de meeting zei voorzitter Jean-Claude Trichet dat de onzekerheid nog niet is verdwenen. Het financieel systeem zit vol spanningen en daar moeten we rekening mee houden. Trichet deed een meesterlijke zet door de verschillende regeringen onder druk te zetten om het stabiliteitsfonds aan te vullen. Dat fonds volstaat volgens de Fransman niet om indien nodig Spanje te redden. De ECB plaatste de bal weer in het kamp van de regeringen, zo merkte Nick Kounis van ABN Amro op. De Europese Centrale Bank speelt haar rol goed en dat wordt door de financiële markten op prijs gesteld.