Het is de bedoeling van de ECB om de kredietverstrekking door de banken opnieuw aan te zwengelen, maar de vraag is of dat zal lukken. De markten hielden alvast het hoofd koel, want van grote reacties op de verklaringen van Draghi was op geen enkel moment sprake.

Volgens de economen reed de Italiaanse president van de ECB wel een scheve schaats door onverwacht te verklaren dat het geld van de spaarders geen gevaar loopt. Daardoor heeft hij de speculatie over een aanslaan van het spaargeld alleen maar verder aangewakkerd.

Het is de bedoeling van de ECB om de kredietverstrekking door de banken opnieuw aan te zwengelen, maar de vraag is of dat zal lukken. De markten hielden alvast het hoofd koel, want van grote reacties op de verklaringen van Draghi was op geen enkel moment sprake. Volgens de economen reed de Italiaanse president van de ECB wel een scheve schaats door onverwacht te verklaren dat het geld van de spaarders geen gevaar loopt. Daardoor heeft hij de speculatie over een aanslaan van het spaargeld alleen maar verder aangewakkerd.