De vraag is of september een even rustige maand gaat worden, dan wel of de spanning volgende maand opnieuw gaat oplaaien.

Mario Draghi ECB gaf vanmiddag al vast een schot voor de boeg van de financiële markten door te verklaren dat de omstandigheden uitzonderlijk zijn en dat er dus ook uitzonderlijke maatregelen moeten worden getroffen.

Van Draghi wordt verwacht dat hij na de ECB-meeting van 6 september een nieuw programma voor de inkoop van obligaties gaat bekendmaken.

Tessenderlo kondigt 3 strategische projecten aan

Tessenderlo maakte vanmorgen de resultaten over de eerste helft van het boekjaar bekend en gaf tevens een hoogtepunt van de strategische gang van zaken. Dit waren de hoogtepunten:

Sterke vooruitgang in de uitvoering van de strategie

• Tessenderlo Kerley sloot onlangs een langetermijnovereenkomst af om thiosulfaatproducten te leveren voor een Amerikaans project voor goudwinning van Barrick Gold.

• De groep kondigt vandaag aan dat ze de intentie heeft om de profielenactiviteiten in continentaal Europa te verkopen aan Open Gate, een wereldwijde investeringsmaatschappij.

• De Chinese activiteit organische chloorderivaten van de groep werd verkocht in augustus.

• De verkoop van het belang van 13,33% in T-Power werd afgerond in juni.

Bedrijfsresultaten 2Q12 gedragen door Tessenderlo Kerley en Gelatine & Akiolis

• De omzet steeg met 4,0% tot 563,3 miljoen EUR in 2Q12. In de eerste helft van 2012 lag de omzet met 1,1 miljard EUR 3,2% hoger.

• De REBITDA liep op tot 55,7 miljoen EUR in 2Q12 en 99,8 miljoen EUR voor HY12. Dat is respectievelijk 8,2% en 14,0% lager in vergelijking met dezelfde sterke periode vorig jaar.

• De segmenten Tessenderlo Kerley en Gelatine & Akiolis, die 73% van de REBITDA van de groep vertegenwoordigen, lieten een tweecijferige omzet- en winstgroei optekenen in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

• De recurrente winst kwam uit op 16,8 miljoen EUR in 2Q12 en 27,2 miljoen EUR in HY12.

• De groep boekte een verlies van 15,1 miljoen EUR in 2Q12, voornamelijk als gevolg van niet-recurrente kosten voor een bedrag van 35,9 miljoen EUR in verband met de geplande desinvestering van de profielenactiviteit in continentaal Europa en de verkoop van de Chinese activiteiten in organische chloorderivaten. Als gevolg hiervan realiseerde de groep in de eerste helft van 2012 een verlies van 9,2 miljoen EUR.

De vraag is of september een even rustige maand gaat worden, dan wel of de spanning volgende maand opnieuw gaat oplaaien. Mario Draghi ECB gaf vanmiddag al vast een schot voor de boeg van de financiële markten door te verklaren dat de omstandigheden uitzonderlijk zijn en dat er dus ook uitzonderlijke maatregelen moeten worden getroffen. Van Draghi wordt verwacht dat hij na de ECB-meeting van 6 september een nieuw programma voor de inkoop van obligaties gaat bekendmaken. Tessenderlo kondigt 3 strategische projecten aan Tessenderlo maakte vanmorgen de resultaten over de eerste helft van het boekjaar bekend en gaf tevens een hoogtepunt van de strategische gang van zaken. Dit waren de hoogtepunten: Sterke vooruitgang in de uitvoering van de strategie • Tessenderlo Kerley sloot onlangs een langetermijnovereenkomst af om thiosulfaatproducten te leveren voor een Amerikaans project voor goudwinning van Barrick Gold. • De groep kondigt vandaag aan dat ze de intentie heeft om de profielenactiviteiten in continentaal Europa te verkopen aan Open Gate, een wereldwijde investeringsmaatschappij. • De Chinese activiteit organische chloorderivaten van de groep werd verkocht in augustus. • De verkoop van het belang van 13,33% in T-Power werd afgerond in juni. Bedrijfsresultaten 2Q12 gedragen door Tessenderlo Kerley en Gelatine & Akiolis • De omzet steeg met 4,0% tot 563,3 miljoen EUR in 2Q12. In de eerste helft van 2012 lag de omzet met 1,1 miljard EUR 3,2% hoger. • De REBITDA liep op tot 55,7 miljoen EUR in 2Q12 en 99,8 miljoen EUR voor HY12. Dat is respectievelijk 8,2% en 14,0% lager in vergelijking met dezelfde sterke periode vorig jaar. • De segmenten Tessenderlo Kerley en Gelatine & Akiolis, die 73% van de REBITDA van de groep vertegenwoordigen, lieten een tweecijferige omzet- en winstgroei optekenen in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. • De recurrente winst kwam uit op 16,8 miljoen EUR in 2Q12 en 27,2 miljoen EUR in HY12. • De groep boekte een verlies van 15,1 miljoen EUR in 2Q12, voornamelijk als gevolg van niet-recurrente kosten voor een bedrag van 35,9 miljoen EUR in verband met de geplande desinvestering van de profielenactiviteit in continentaal Europa en de verkoop van de Chinese activiteiten in organische chloorderivaten. Als gevolg hiervan realiseerde de groep in de eerste helft van 2012 een verlies van 9,2 miljoen EUR.