Dat verklaarde gisteren Sören Moerch, head of government-bond trading bij Danske Bank A/S in Kopenhagen, is van mening dat de ECB ook serieuze stappen moet ondernemen of de overheden te helpen.

Eerder deze maand verlaagde de centrale bank haar basisrente met een kwart procent, nadat die basisrente eerder dit jaar in twee stapjes verhoogd. Sindsdien heeft de crisis in de eurozone steeds ernstigere proporties aangenomen.

De nieuwe ECB-president Draghi verlaagde eerder verrassend de rente, wat aangeeft dat hij overtuigt is van de ernst van de situatie.

Mogelijk gaat de rente volgende maand opnieuw naar omlaag, hoewel wordt betwijfeld of die maatregel alleen gaat volstaan om de rust te doen terugkeren.

Dat verklaarde gisteren Sören Moerch, head of government-bond trading bij Danske Bank A/S in Kopenhagen, is van mening dat de ECB ook serieuze stappen moet ondernemen of de overheden te helpen. Eerder deze maand verlaagde de centrale bank haar basisrente met een kwart procent, nadat die basisrente eerder dit jaar in twee stapjes verhoogd. Sindsdien heeft de crisis in de eurozone steeds ernstigere proporties aangenomen. De nieuwe ECB-president Draghi verlaagde eerder verrassend de rente, wat aangeeft dat hij overtuigt is van de ernst van de situatie. Mogelijk gaat de rente volgende maand opnieuw naar omlaag, hoewel wordt betwijfeld of die maatregel alleen gaat volstaan om de rust te doen terugkeren.