De eerste opdracht van de ECB is volgens Mundell prijsstabiliteit, de centrale bank moet de inflatie onder controle houden. De tweede opdracht is er voor te zorgen het bankensysteem stabiel blijft en die stabiliteit loopt nu gevaar.

Mundell is één van de economen die gelooft dat Spanje een volwaardig reddingsplan nodig heeft, in plaats van een reddingsplan voor alleen de banken.

Op de Europese beurzen is het sentiment nog steeds positief, maar ten opzichte van de opening maken de belangrijkste indices pas op de plaats.

Colruyt noteert op de vrijdagavond gepubliceerde cijfers iets lager, volgens Bank Degroof lagen de core retail cijfers onder de verwachtingen.

Bank Degroof behoudt na de recente rally het voorzichtige standpunt voor het aandeel. Ook Nyrstar geniet nog na van de cijfers die vorige week werden bekendgemaakt.

EBITDA Nyrstar met 22% gestegen

De bijdrage uit het mijnbouwsegment bij Nyrstar blijft groeien in lijn met de strategie, zo liet het bedrijf vorige week bij de publicatie van de halfjaarcijfers weten.

De onderliggende EBITDA en winst na belastingen van de groep worden negatief beïnvloed door macro-economische omstandigheden:

• Onderliggende EBITDA groep van EUR 111 miljoen, 22% t.o.v. H2 2011 (EUR 142 miljoen)

o Mijnbouw EUR 56 miljoen, 22% gestegen, in lijn met sterke productiegroei

o Smeltactiviteit EUR 79 miljoen, 33% gedaald, beïnvloed door lagere verwerkingslonen en verminderde bijdrage van zilverhoudend materiaal in Port Pirie van EUR 13 miljoen in vergelijking met EUR 49 miljoen in H2 2011

De eerste opdracht van de ECB is volgens Mundell prijsstabiliteit, de centrale bank moet de inflatie onder controle houden. De tweede opdracht is er voor te zorgen het bankensysteem stabiel blijft en die stabiliteit loopt nu gevaar. Mundell is één van de economen die gelooft dat Spanje een volwaardig reddingsplan nodig heeft, in plaats van een reddingsplan voor alleen de banken. Op de Europese beurzen is het sentiment nog steeds positief, maar ten opzichte van de opening maken de belangrijkste indices pas op de plaats. Colruyt noteert op de vrijdagavond gepubliceerde cijfers iets lager, volgens Bank Degroof lagen de core retail cijfers onder de verwachtingen. Bank Degroof behoudt na de recente rally het voorzichtige standpunt voor het aandeel. Ook Nyrstar geniet nog na van de cijfers die vorige week werden bekendgemaakt. EBITDA Nyrstar met 22% gestegen De bijdrage uit het mijnbouwsegment bij Nyrstar blijft groeien in lijn met de strategie, zo liet het bedrijf vorige week bij de publicatie van de halfjaarcijfers weten. De onderliggende EBITDA en winst na belastingen van de groep worden negatief beïnvloed door macro-economische omstandigheden: • Onderliggende EBITDA groep van EUR 111 miljoen, 22% t.o.v. H2 2011 (EUR 142 miljoen) o Mijnbouw EUR 56 miljoen, 22% gestegen, in lijn met sterke productiegroei o Smeltactiviteit EUR 79 miljoen, 33% gedaald, beïnvloed door lagere verwerkingslonen en verminderde bijdrage van zilverhoudend materiaal in Port Pirie van EUR 13 miljoen in vergelijking met EUR 49 miljoen in H2 2011