Paul Krugman, economieprofessor aan Princeton University, is van mening dat de Europese Centrale Bank veel meer moet doen om te beletten dat de crisis volledig uit de hand loopt.

De financiële markten kijken uit naar een oplossing die de markten geruststelt. De ECB heeft echter niet meer dan het minimum gedaan.

Maar twee opties voor China

Ook wat betreft de Chinese renteverlaging waren er heel wat opmerkingen. Michael Pettis, professor financiën aan de Peking University, is van mening dat er in het geval van een economie afhankelijk van investeringen zoals de Chinese er maar twee opties zijn.

De eerste is een lange en diepe recessie die minstens drie tot vier jaar duurt, de tweede een periode van 10 jaar van nulgroei voor de economie. Volgens Pettis beseffen de beleggers nog altijd niet goed wat dit betekent voor de prijzen van grondstoffen zoals olie en koper.

Paul Krugman, economieprofessor aan Princeton University, is van mening dat de Europese Centrale Bank veel meer moet doen om te beletten dat de crisis volledig uit de hand loopt. De financiële markten kijken uit naar een oplossing die de markten geruststelt. De ECB heeft echter niet meer dan het minimum gedaan. Maar twee opties voor China Ook wat betreft de Chinese renteverlaging waren er heel wat opmerkingen. Michael Pettis, professor financiën aan de Peking University, is van mening dat er in het geval van een economie afhankelijk van investeringen zoals de Chinese er maar twee opties zijn. De eerste is een lange en diepe recessie die minstens drie tot vier jaar duurt, de tweede een periode van 10 jaar van nulgroei voor de economie. Volgens Pettis beseffen de beleggers nog altijd niet goed wat dit betekent voor de prijzen van grondstoffen zoals olie en koper.