De ECB moet de Europese ziekte op een andere manier behandelen, aldus de Duitser. Door het overhevelen van geld van het noorden naar het zuiden is de rente in de perifere Zuid-Europese landen kunstmatig gedrukt. Het goedkope geld wordt echter op de verkeerde manier geïnvesteerd.

Het probleem is dat de geldstroom van noord naar zuid niet zonder meer kan worden stopgezet, onmiddellijk zouden een aantal landen uit de periferie weer in de problemen raken. Toch moet er volgens Sinn zo snel mogelijk een oplossing voor dit probleem worden gevonden.

De ECB moet de Europese ziekte op een andere manier behandelen, aldus de Duitser. Door het overhevelen van geld van het noorden naar het zuiden is de rente in de perifere Zuid-Europese landen kunstmatig gedrukt. Het goedkope geld wordt echter op de verkeerde manier geïnvesteerd. Het probleem is dat de geldstroom van noord naar zuid niet zonder meer kan worden stopgezet, onmiddellijk zouden een aantal landen uit de periferie weer in de problemen raken. Toch moet er volgens Sinn zo snel mogelijk een oplossing voor dit probleem worden gevonden.