Dat zorgde voor een stijging van de Euribor op 3 maanden, namelijk van 0,63% begin april tot 1,04% op 24 november, waarmee ze opnieuw boven de basisrente van de ECB (1%) uitkwam.

Voor de tweede opeenvolgende maand heeft de ECB geen enkele nieuwe beslissing genomen tijdens haar bijeenkomst van begin november, zo merkt Dexia op. Zij volgde dus niet de Fed, die nieuwe steunmaatregelen heeft genomen voor de economie.

Dexia wijst er op dat amper enkele maanden geleden de euro zwaar onder vuur kwam te liggen (bepaalde analisten waren toen heel somber gestemd). Tegen die achtergrond blijft de ECB voorzichtig.

Zij maakte bekend dat de vergadering van begin december belangrijker zou kunnen zijn. Onlangs zei de voorzitter overigens dat de uitzonderlijke steunmaatregelen voor het financiële systeem maar een tijdelijk karakter hebben. De ECB zou dus kunnen beslissen om een stap verder te gaan in de ontmanteling van deze maatregelen.

Dat zorgde voor een stijging van de Euribor op 3 maanden, namelijk van 0,63% begin april tot 1,04% op 24 november, waarmee ze opnieuw boven de basisrente van de ECB (1%) uitkwam. Voor de tweede opeenvolgende maand heeft de ECB geen enkele nieuwe beslissing genomen tijdens haar bijeenkomst van begin november, zo merkt Dexia op. Zij volgde dus niet de Fed, die nieuwe steunmaatregelen heeft genomen voor de economie. Dexia wijst er op dat amper enkele maanden geleden de euro zwaar onder vuur kwam te liggen (bepaalde analisten waren toen heel somber gestemd). Tegen die achtergrond blijft de ECB voorzichtig. Zij maakte bekend dat de vergadering van begin december belangrijker zou kunnen zijn. Onlangs zei de voorzitter overigens dat de uitzonderlijke steunmaatregelen voor het financiële systeem maar een tijdelijk karakter hebben. De ECB zou dus kunnen beslissen om een stap verder te gaan in de ontmanteling van deze maatregelen.